Tókerülés kicsiben és nagyban

Köztudott, hogy az egészséges élet legfontosabb alkotóeleme a víz. Az azonban már kevésbé ismert, hogy az emberi szervezet 70 %-t ugyancsak a nélkülözhetetlen víz alkotja. A folyadék tehát elengedhetetlen az emberi élet számára, a megfelelő folyadék utánpótlás pedig különösképpen fontos a testmozgás során.. Minél hosszabb ideig és minél intenzívebben mozgunk, annál jelentősebbé válik az optimális folyadék bevitel. A hőmérséklet emelkedésével pedig hatványozottabban igaz, hogy a víz jelenléte létfontosságú.

Úgy tűnik, MACistáink és aMACőreink a tudomány ezen tényállásával teljes mértékben tisztában vannak. Hogy szükség esetén bármikor és bárhol frissíthessenek, a vízpartokhoz közelebb húzódtak, és júniusban olyan versenyeken álltak rajthoz, ahol mindezt könnyen megtehetik. Hó elején többen is magyar tengerünk megkerülésére vállalkoztak, míg hó közepén a Városligeti tó körbefutását vették célba néhányan. A 212 km-es ultramaratoni, illetve a 42 km-es klasszikus maratoni táv leküzdésére futóink több, különféle formációban, illetve összeállításban rugaszkodtak neki, minden alkalommal sikeresen teljesítve a vállalt távokat. Az Ultrabalaton, illetve a K&H maratonváltó dobogójára felállva, többszörösen is megmutathattuk, ott a helyünk az elsőségek között.

Eredmények:


Ultrabalaton

DOVER-BBU SpeedCross Team 1. helyezett csapat tagja volt Józsa Gábor (2napos férfi csapat)

MINDSYSTEM 1. helyezett helyezett csapat tagja volt Fendrik Zsóka (non-stop női csapat)

NYÚLCIPŐBOLT-A futóbolt 2. helyezett csapat tagja volt Markót Tamás (non-stop férfi páros)

MACera csapat tagjai voltak: Kovács Andor,Tasnádi Tamás, Hofstädter Tamás és Kis Zsanett (non-stop férfi csapat)

egyéb csapatokban induló MACisták és aMACőrök: Vajda Zsuzsanna, Molnár Barbara, Ossó Zoltán, Szurián Kinga, Rátkai Tamás és Pintér László

K&H maratonvaltó

MACera néven 2. helyzést értek el a a nők között: Szurián Kinga, Sztipanov Alexandra, Király Amanda, Fendrik Zsóka, Macher Tünde, Mészáros Ilona.


21 km-en pedig a férfiak közötti elsőséget Makár László szerezte meg 1:17:15-es időeredménnyel, míg Tábori Kálmán a 177. helyen érkezett célba 1:42:50-es idővel, a nőknél pedig Turchányi Emesének sikerült a 2 órás határt átlépnie és 1:57:16-es idővel célba érkeznie.


A “fuss Kölcsey fuss” tanárcsapatában ugyancsak MACisták és aMACőrök versenyeztek: Molnár Barbara Katalin,Vajda Zsuzsanna,Nagy László és Kozma Éva.”A Kopasz és a Csajok” csapatban Ossó Zoltán és Wihardt Eszter futottak még…

Comments are closed.