Egy aranyos verseny aranyos eredményei

A Hajógyári-szigettől északkeletre elhelyezkedő, Pest és Rákospalota határán elterülő szigetet 1830-ban egy mesterségesen feltöltött földnyelvvel csatoltak Újpesthez. Így a korábban Szúnyog-szigetnek, illetve Csigás-szigetnek becézett képződményt Népsziget néven félszigetté alakították, és tették szárazföldön is megközelíthetővé a pesti lakosság számára.

Így jött az ötlet a Gyaloggalopp Sportirodától, hogy népszerűsítse a Népsziget gyalogos megközelítését. Vállalását a június 26-án megrendezett terepfutásával próbálta teljesíteni, nem is csekély sikerrel. Míg a rövidebb távon indulóknak a Duna parton, illetve a holtág mellett kellett teljesíteniük a kijelölt 5km-es útszakaszt, addig a hosszabb távon versenyzőknek 10km-en keresztül kellett megküzdeniük a térdig érő csalánok, kidőlt fák által kialakított természetes akadálypálya nehézségeivel. A dzsungel érzését keltő terepviszonyokat néhol a trópusi tengerpartokra emlékeztető bokáig érő homok váltotta fel, nem rettentve vissza a versenyre érkezőket a futástól.

aMACőreink bár nem nagy létszámmal, ugyanakkor eredményesen képviselték egyesületünket, hiszen bearanyozták napunkat Kruppa Berci 5km-en, Macher Tünde pedig 10km-en megszerzett elsőségével.

Az eredmények itt olvashatóak.

Comments are closed.