Büszkeségeink: a Veterán Világbajnokság résztvevői

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, március 25. és március 30. között Budapest látta vendégül a 35. életévüket betöltött, azonban még aktívan versenyző élvonalbeli atlétákat. Különleges atmoszféra jellemezte az egész rendezvényt, a  versenyszámok pedig hatalmas népszerűségnek örvendtek. Ebben a korban a versengés helyét és a hivatásos sportolói szemléletet inkább a mozgás iránti vágy és szeretet veszi át, ahogyan egyre jobban a sport közösségteremtő szerepe is előtérbe kerül. Mindezek együttes kölcsönhatása járulhat csak hozzá ahhoz a fantasztikus hangulathoz is, amit az eseményre kilátogatók tapasztalhattak meg a világbajnokságon. Tekintettel arra, hogy az atlétika azon objektív sportágak közé tartozik, ahol az eredményeket csupán számokkal is ki lehet fejezni, lássuk hát a Budapesti Veterán Világbajnokságot ennek vonatkozásában:

  • 4 helyszínen kerültek megrendezésre sportesemények;
  • 70 ország atlétái vettek részt a megmérettetésen;
  • 6 napon át küzdöttek egymással a versenyzők;
  • 22 versenyszámban mérték össze tehetségüket és felkészültségüket a sportolók;
  • több mint 2200 érem talált gazdára a különféle korcsoportok képviselői között;
  • 709-en sportoló állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.
  • 320 magyar atléta lépett pályára a hazai közönség előtt, akik kiemelkedő teljesítményekkel minden dicséretet megérdemelnek;
  • végül pedig, de nem utolsó sorban: a 3 kiváló futó képviselte MAGYAR ATHLETIKAI CLUB-ot az eseményen, akik páratlan szereplése a legnagyobb büszkeséggel tölti el egyesületünket.

 

Antalóczi Ferenc, Makár László és Varga József neve már végérvényesen bekerült club-unk történetébe. Feri a középtávú versenyszámokban ért el szép helyezéseket: 19. lett 800m-en, és 21. helyen ért célba 1500m-en egy olyan korosztályban, amely a legerősebbnek bizonyult ezwmaci2eken a távokon. Joci mezei futásban alkotott kimagaslót, hiszen az elképesztő 5. helyen zárta a 8000m-es távot. Joci a mezei futásra helyezte a hangsúlyt, olvasóink hétről-hétre értesülhettek honlapunkról és facebook oldalunkról, hogy milyen komolyan vette a felkészülést. A világversenyt megelőzően több terepversenyen is elindult, teljesítménye pedig folyamatosan javult. Végül sikerült csúcsformába kerülnie, és az élmezőnyben végeznie. Félmaratonon pedig nem mindennapi időt futva  1:16,11-es hihetetlen szép szerepléssel végül a 11. helyet sikerült elcsípnie. Laca pedig beteljesítette mindazt, amiről korábban csak álmodni mert:  egyéni csúcsot futva korosztályában a félmaratoni távon világbajnok lett a 3 fős magyar csapat tagjaként.  A most elért 1:11,34-es időeredménye egyéni helyezéseket tekintve az 5. helyre volt elegendő, így Joci mellett Laca is a dobogós helyezések közelében végzett eredményével. Laca mindemellett még 3000m-en is rajthoz állt, ahol a figyelemre méltó 6. helyre sikerült felfutnia. Elsősorban a 3000m-re összpontosított, azonban a nagy eredményt mégsem ebben a versenyszámban érte el. Laca utólag így értékelte az eseményeket: “A 3000m sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Nagyon izgultam,  és habár a 6. helyezésnek most már örülök, de a 9:11-es időeredményem sajnos hatalmas csalódást jelentett számomra. Azonban átgondoltam és tanultam belőle, így a félmaratonon igyekeztem elkerülni a korábban elkövetett hibákat, ami be is jött. A 21 km a pályaversennyel ellentétben fantasztikus élmény volt. Nagyon jól ment a futás, és a csapattal végül olyan nagy futónemzeteket előztünk meg, mint az olaszok, britek, spanyolok vagy a portugálok. Az eredményhirdetésnél a dobogón a himnuszt hallgatva már csak arra gondoltam, hogy minden kemény edzés megtérült. De még sokat kell edzenem hogy egyszer egy világversenyen az éremért küzdhessek! Megyünk tovább előre, mert mi nem öregszünk. Szeretném megköszönni a szurkolást és a sok biztatást, amit kaptam!”

 

Dicsőségtáblánkat nagyobb változatban is megtekinthetitek, amennyiben a képre kattintotok:

EREDMENYEK

Comments are closed.