Alapítvány

Alapítványunk immár 10 éve működő közhasznú civil szervezet, amely egyedülálló módon van jelen a magyar sportéletben. A MAC – Magyar Athletikai Clubot – az egyetlen olyan sport egyesület Magyarországon, melyet gróf Esterházy Miksa alapított még 1875-ben, és amely a mai napig él és aktívan működik.

Elsősorban az egyesületben működő szakosztályok, műkorcsolya és atlétikai szekció  hátterének anyagi színvonalát szeretnénk tevékenységünkkel még magasabb nívón végezni, még hatékonyabban megvalósítani. Az eredményes működésünk anyagi forrásainak megteremtése érdekében kérem, hogy segítsen szervezetünk ismertebbé tételében ismerősei, munkatársai körében azért is, hogy nemcsak adójuk, civil szervezeteknek adható 1%-át ajánlhassák fel részünkre, hanem egyéb anyagi forrásokkal is támogassanak bennünket. Szervezetünk mindenben megfelel a törvényi előírásoknak.

A felajánlott adóforintokat és esetleges egyéb támogatásukat a sportolók anyagi támogatására, valamint felszerelések, ruházat és egyéb, a sporthoz tartozó célokra, az utánpótlás nevelésére, és ezek támogatására kívánjuk fordítani, ahol akár kiemelt reklámlehetőség nyílik az Önök cégének reklámozására is! (Például: jelenleg az atlétikai szakosztályunkban többszörös magyar bajnokok, válogatott versenyzők helyzetét könnyítené meg a következő évi felkészülés tekintetében.) Legjobbjaink: Józsa Gábor, többszörös magyar bajnok, aki zsinórban háromszor nyerte meg a Spar Budapest Maratont, mely egyben a táv országos bajnoksága is, Németh Roland, a 100 m-es síkfutás magyar csúcstartója, (10,08 mp), bajnoka és többszörös válogatott, Olimpikon.)

Természetesen kiváló szakember gárda áll a sportolni vágyó fiatalok és a magyar közép-hosszútávfutók rendelkezésére. Jelenleg – többek között – dr. Török János edző személyében, olyan edző is foglalkozik a macista atlétákkal, aki az edzésmódszertan alapjait Iglói Mihálytól is tanulta. Iglói szintén a MAC sportolója volt a harmincas években és világhírűvé tette a Honvéd SE Iharos – Rózsavölgyi – Tábori trióját.

A mac-őrök csoportját Vajda Zsuzsanna vezeti, aki szintén Török tanítvány volt és jelenleg is vezető testnevelő tanárként dolgozik a neves Kölcsey Ferenc gimnáziumban.

Köszönjük támogató segítségét!

Adószámunk: 19655323-1-42

Baráti tisztelettel:

Igaz Bálint

A MAC Alapítvány Kuratóriumának elnöke

Comments are closed.